Ten przepis jest dla miłośników krakersów, którzy są gotowi zrobić własne w domu.
Jeśli kiedykolwiek robiłeś własne mleko migdałowe, prawdopodobnie masz resztki pulpy! Możesz ją dobrze wykorzystać w tych krakersach.
Co chcę powiedzieć to: Te pyszne krakersy doskonale wykorzystują składniki, które prawdopodobnie masz teraz w swojej spiżarni.
Przepis na krakersy bezglutenowe
Ten przepis wymaga jedynie robota kuchennego (lub miski!) i 7 składników do wykonania.
Podstawą jest bezglutenowa mieszanka mąki i mączki migdałowej, a smak pochodzi z soli, czosnku w proszku i rozmarynu. Możesz również dodać odrobinę drożdży odżywczych, aby uzyskać serowy smak.
Następnie dodajemy olej i wodę, aby nadać ciastu wilgoć.
Tłuszcz nadaje ciastu lekkość, a woda – chrupkość. Idealna równowaga pomiędzy tymi dwoma składnikami sprawia, że krakersy są łatwe do rozwałkowania i uformowania, a także mają idealną konsystencję.

Po rozwałkowaniu i pokrojeniu, szybka wycieczka do zamrażalnika pomaga im ujędrnić się, aby przeniesienie ich na blachę do pieczenia było dziecinnie proste. Następnie wystarczy 15-20 minut w piekarniku. Masz domowe krakersy w swoich rękach!
Stanowiłyby idealną przekąskę, którą można mieć pod ręką w ciągu tygodnia. Byłyby szczególnie pyszne z hummusem, masłem orzechowym, wegańską Nutellą, dipem z soczewicy, dipem z ciecierzycy.