Producenci

Nowe produkty

Nasz sklep

Nasz sklep

42-286 Koszęcin, Św. Wawrzyńca 1b

Ostatnio przeglądane

Informacja

Naturalny olej konopny 50ml Zobacz większe

Naturalny olej konopny 50ml

Nowy produkt

Olej z Konopny zimnotłoczny, nierafinowany zalecany  przy regeneracji  wymagającej skóry.

Więcej szczegółów

23,00 zł brutto

Więcej informacji

Olej konopny pochodzi z tłoczenia nasion Konopi siewnej Cannabis sativa. Ma ciemnozielony kolor, charakterystyczny zapach, jest zimnotłoczony i nierafinowany.

Olej z konopi nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych.

Doskonały do każdego typu skóry, idealny mieszanej i przetłuszczającej się, ale także zniszczonej, skłonnej do zmarszczek z przebarwieniami.

 

Olej bardzo dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, szybko wygładza i regeneruje naskórek.

Regularnie stosowany poprawia znacznie kondycję skóry.

 Olej z konopi zawiera ok. 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (56%) i alfa-linolenowy (19,4%), oraz witaminy A, D i E, fitosterole, fosfolipidy i minerały.

Zielony kolor oleju jest wynikiem zawartości chlorofilu, naturalnie występującego w nasionach, który działa przeciwzapalnie i łagodząco.

Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe mają zdolność wnikania w warstwę lipidową skóry. Skóra po zastosowaniu olejku jest wyraźniej gładsza, elastyczna, wygląda młodziej.

Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. Tworzy na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody.

Ma niską temperaturę krzepnięcia olej polecany jest do kosmetyków na zimę.

 

Olej jest jednym z najlepiej wchłaniających się w skórę, dobrze łączy się z innymi kosmetykami, można dodawać go do kremów, mleczek, balsamów.

Świetny do kąpieli, nadaje wodzie aksamitna gładkość.

Ma niską temperaturę krzepnięcia, dlatego jest polecany do kosmetyków na zimę.

 

 Zastosowanie olejku:

·        zamiast kremu do cery dojrzałej, suchej, z podrażnieniami

·        jako lek na pękającą skórę dłoni i stóp

·        jako serum na noc do skóry mieszanej, tłustej

·         jako lek na wykwity, niedoskonałości, przebarwienia skóry

·        jako krem ochronny zimą

·        jako olejek do kąpieli

 

 Olejek można stosować codziennie, niewielką ilość wmasować w skórę.

Można łączyć z kwasem hialuronowym, kremem do twarzy czy balsamem do ciała.

 

INCI: Cannabis Sativa Seed Oil

 Po otwarciu należy przechowywać olej w lodówce.

 Pojemność: 50ml

Producent: e-FIORE

Darmowa dostawa od 200zł

Przy zakupie za 200zł lub więcej
nie doliczamy dodatkowych opłat za przesyłkę!

Jeśli dokonasz zakupów na kwotę 100 do 199,99zł
koszt przesyłki wyniesie tylko 10zł!

Szczegóły na https://chata-zdrowia.pl/info/dostawa

30 innych produktów w tej samej kategorii: