Producenci

Nowe produkty

Nasz sklep

Nasz sklep

42-286 Koszęcin, Św. Wawrzyńca 1b

Ostatnio przeglądane

Informacja

Naturalny olej z czarnuszki 50 ml Zobacz większe

Naturalny olej z czarnuszki 50 ml

Nowy produkt

Naturalny olej z czarnuszki ( czarnego kminku), tłoczony na zimno , nierafinowany. Sprawdza się na niedoskonałości skóry, zmiany chorobowe oraz alergie.

Więcej szczegółów

23,50 zł brutto

Więcej informacji

Olej z czarnego kminu, ma korzystne działanie na skórę. Szybko się wchłania, natychmiast wygładza, poprawia koloryt i uelastycznia skórę. Nadaje się do stosowania na dzień i na noc, dobrze się rozprowadza, skóra po jego użyciu pozostaje miękka i bardziej promienna. Olejek idealnie nadaje się na zmiany chorobowe: trądzik, grzybice, wypryski. Sprawdza się również przy pielęgnacji cery tłustej, mieszanej, z nadmiernym wydzielaniem sebum.

Głównym składnikiem oleju są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe.

Są one niezastąpionym budulcem w naszym organizmie i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn.

Prostaglandyny to substancje podobne do hormonów, sterujące wieloma podstawowymi funkcjami organizmu. Między innymi regulują one powstawanie i wzrost komórek. Jeśli uświadomimy sobie, że z ok. 70 bilionów komórek naszego ciała każdego dnia umiera 600 miliardów i jednocześnie powstaje i podejmuje swoje funkcje taka sama liczba nowych komórek, to łatwo sobie wyobrazić, jakie znaczenie mają nienasycone kwasy tłuszczowe, a wraz z nimi prostaglandyny, dla naszego organizmu.

Nierafiowany olej z czarnego kminu ma charakterystyczny ziołowy zapach i kolor. Można go używać codziennie do twarzy i całego ciała.

 

Nie zaleca się stosować u kobiet w ciąży !

    Właściwości olejku:

·        korzystnie wpływa na wygląd skóry

·        wspomaga eliminację zmian skórnych wszelkiego rodzaju

·        działa antybakteryjnie, antywirusowo, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie

·        wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe

·        chroni przed wolnymi rodnikami

·        bierze udział w tworzeniu prawidłowych, nowych komórek organizmu (skóra, błony śluzowe, ściany naczyń krwionośnych, gojenie ran, regeneracja organów)

 

 

       Zastosowanie olejku:

·        bezpośrednio na skórę zamiast kremu na dzień i na noc

·        na miejsca chorobowe, zmiany skórne, liszaje

·        do produkcji kosmetyków

·        do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

 

INCI: Nigella sativa seed oil

 

Pojemność: 50 ml

Producent: e- FIORE

Darmowa dostawa od 200zł

Przy zakupie za 200zł lub więcej
nie doliczamy dodatkowych opłat za przesyłkę!

Jeśli dokonasz zakupów na kwotę 100 do 199,99zł
koszt przesyłki wyniesie tylko 10zł!

Szczegóły na https://chata-zdrowia.pl/info/dostawa

30 innych produktów w tej samej kategorii: