Producenci

Nowe produkty

Nasz sklep

Nasz sklep

42-286 Koszęcin, Św. Wawrzyńca 1b

Ostatnio przeglądane

Informacja

Naturalny olej z kasztanowca 100ml Zobacz większe

Naturalny olej z kasztanowca 100ml

Nowy produkt

Naturalny macerat z nasion kasztanowca to lekki olejek na bazie olejku winogronowego, który działa uelastyczniająco, chroni i wzmacnia naczynka.

Więcej szczegółów

38,00 zł brutto

Więcej informacji

Naturalny macerat powstały z macerowania nasion kasztanowca w zimnotłoczonym oleju z winogron. Zawiera naturalne tokoferole, woski, lecytynę, karoteny oraz inne rozpuszczalne w tłuszczach substancje aktywne. Ma działanie nawilżające, wzmacniające naczynka, działa uelastyczniająco na skórę, poprawia koloryt. Polecany osobom z zaburzeniami krążenia, obrzękami nóg, pękającymi naczynkami. Macerat idealnie sprawdza się do pobudzającego masażu ciała, najlepiej na mokrą skórę po kąpieli.

 

Nasiona kasztanowca zawierają 2-5% kwasów tłuszczowych, w tym głównie kwas oleinowy, linolenowy, stearynowy i palmitynowy, które odgrywają ważną rolę w regulowaniu elastyczności skóry i przywracaniu prawidłowego poziomu nawilżenia. Olejek zalecany do pielęgnacji skóry suchej oraz do przyspieszania procesów gojenia, dzięki ich działaniu regenerującemu i stymulującemu odnowę tkanek. Substancje aktywne zawarte w ekstrakcie z nasion kasztanowca zmniejszają nadmierną przepuszczalność naczyń włosowatych i przywracają ich elastyczność, poprawiając krążenie. Macerat działa również przeciwświądowo i przeciwobrzękowo, dobrze nawilża skórę.

 

Olej z winogron to jeden z najlepszych i najlżejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek z winogron jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszają negatywne efekty działania słońca na skórę. Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

 

Zastosowanie:

·        jako dodatek do kremów, balsamów, kwasu hialuronowego

·        do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu

·        do kąpieli, szczególnie problemach z krążeniem, obrzękach nóg, popękanych naczynkach

·        do nawilżania skóry suchej, cienkiej, wrażliwej

·        do olejowania włosów skłonnych do wypadania oraz skóry głowy

 

INCI: Helianthus annus seed oil, Aesculus hippocastanum seed extract

 Po otwarciu przechowywać otwarciu w lodówce.

Pojemność: 100ml

Producent: e-FIORE

Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce

 

Darmowa dostawa od 200zł

Przy zakupie za 200zł lub więcej
nie doliczamy dodatkowych opłat za przesyłkę!

Jeśli dokonasz zakupów na kwotę 100 do 199,99zł
koszt przesyłki wyniesie tylko 10zł!

Szczegóły na https://chata-zdrowia.pl/info/dostawa

30 innych produktów w tej samej kategorii: