Producenci

Nowe produkty

Promocje

Nasz sklep

Nasz sklep

42-286 Koszęcin, Św. Wawrzyńca 1b

Ostatnio przeglądane

Informacja

Naturalny olej ze skrzypu polnego 50ml Zobacz większe

Naturalny olej ze skrzypu polnego 50ml

Nowy produkt

Naturalny macerat ze skrzypu polnego na bazie olejku winogronowego -wzmacnia cebulki i włosy, chroni skórę i regeneruje płytkę paznokci.

Więcej szczegółów

17,50 zł brutto

Więcej informacji

Naturalny macerat powstały z macerowania skrzypu polnego Equisetum arvense w zimnotłoczonym oleju z winogron. Ziele skrzypu zawiera saponinę, steroidową ekwizytynę, flawonoidy, fenolokwasy - kwas kawowy i rozpuszczalne związki krzemu. Ma działanie przeciwzapalne, uszczelniające, ściągające, mineralizujące. Używany do okładów na trudno gojące się rany, owrzodzenia, oparzenia i stłuczenia. Skrzyp działa oczyszczająco na skórę, pomocny w pielęgnacji trądziku i wyprysków skórnych. Wpływa na elastyczność i odporność naskórka. Występujący w maceracie krzem stosuje się w przypadkach różnych stanów zapalnych, trądziku różowatego, schorzeń skóry, grzybic, łupieżu, kruchości paznokci i innych. Olejek ogranicza wypadanie włosów, wzmacnia cebulki, sprawia, że włosy stają się mocniejsze, gładsze i bardziej lśniące.

 

Skrzyp to popularna roślina rosnąca na polach i w ogrodach. Mimo, że istnieje wiele odmian skrzypu do celów leczniczych nadaje się tylko jeden - skrzyp polny. Medycyna naturalna wykorzystuje pędy skrzypu, które wyglądem przypominają jodełkę. To właśnie te pędy zawierają największą ilość krzemu, pierwiastka dzięki któremu skrzyp posiada swoje prozdrowotne właściwości. Skrzp polny to jedno z najważniejszych ziół w pielęgnacji włosów. Regularne stosowanie maceratu na włosy i skórę głowy wyraźnie zmniejsza wypadanie, łupież oraz nadmierne przetłuszczanie.

 

Olej z winogron - jeden z najlepszych i najlżejszych olejków do pielęgnacji ciała i włosów, doskonale się wchłania, natychmiast zmiękcza skórę i nawilża, jest bardzo delikatny, pozostawia skórę jedwabiście gładką. Olejek z winogron jest bogaty w witaminy i minerały, kwas linolowy – niezbędny do prawidłowego funkcjonowania błony komórkowej, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są skutecznymi antyoksydantami. Redukując wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, zmniejszając negatywne efekty działania słońca na skórę. Olej z pestek winogron jest lekki, wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej.

 

Zastosowanie:

·        do olejowania włosów i skóry głowy na kilka godzin przed myciem

·        do codziennej pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zamiast kremu

·        do kąpieli, dla nawilżenia i uelastycznienia skóry

·        jako odżywka do paznokci, do codziennego stosowania

 

INCI:  Helinthus annuus seed oil, Equisetum arvense extract

 Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Pojemność: 50ml

Producent: e-FIORE

Darmowa dostawa od 200zł

Przy zakupie za 200zł lub więcej
nie doliczamy dodatkowych opłat za przesyłkę!

Jeśli dokonasz zakupów na kwotę 100 do 199,99zł
koszt przesyłki wyniesie tylko 10zł!

Szczegóły na https://chata-zdrowia.pl/info/dostawa

30 innych produktów w tej samej kategorii: