Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Skwalan z trzciny cukrowej to obecnie najczystsza forma skwalanu....
Naturalny magnez i cynk z witaminami B6 i B12 - 20 saszetek.
Tagi
Składniki:
1/2 szklanki nasion gorczycy
1/4 szklanki wody lub białego wina
1/4 szklanki octu jabłkowego,
1 mała łyżeczka soli himalajskiej,
4 daktyle lub 1 łyżka miodu wielokwiatowego,
1 mała łyżeczka kurkumy,
Przygotowanie:
Nasiona gorczycy należy namoczyć w wodzie przez ok. 12 godzin, następnie namoczone nasiona przenieść do pojemnika dodać resztę składników, całość zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Jeżeli konsystencja musztardy będzie wydawała się za gęsta można dodać odrobinę wody. Pierwszego dnia musztarda jest bardzo ostra, lecz z każdym kolejnym dniem łagodnieje w smaku. Tak przygotowaną musztardę należy przechowywać w lodówce.
Tę niezwykłą sól możemy stosować zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Świetnie sprawdza się bowiem w kulinariach, zamiast zwykłej soli, ale również jako produkt w terapiach zdrowotnych oraz kosmetyce.