Producenci

Nowe produkty

Promocje

Nasz sklep

Nasz sklep

42-286 Koszęcin, Św. Wawrzyńca 1b

Informacja

Domowa musztarda z miodem

Musztarda

Składniki:

1/2 szklanki nasion gorczycy
1/4 szklanki wody lub białego wina
1/4 szklanki octu jabłkowego,
1 mała łyżeczka soli himalajskiej,
4 daktyle lub 1 łyżka miodu wielokwiatowego,
1 mała łyżeczka kurkumy,

Przygotowanie:

Nasiona gorczycy należy namoczyć w wodzie przez ok. 12 godzin, następnie namoczone nasiona przenieść do pojemnika dodać resztę składników, całość zmiksować blenderem na jednolitą masę.

Jeżeli konsystencja musztardy będzie wydawała się za gęsta można dodać odrobinę wody. Pierwszego dnia musztarda jest bardzo ostra, lecz z każdym kolejnym dniem łagodnieje w smaku. Tak przygotowaną musztardę należy przechowywać w lodówce.